

Witaj w sklepie ze Słoikami Julity!
Pomysł otwarcia tego sklepu zrodził się z moich marzeń o zdrowym jedzeniu, jedzeniu które może mi towarzyszyć o każdej porze w pracy, w podróży a nawet podczas wizyt u znajomych.
Gotowanie zawsze było moją pasją. Uwielbiałam tworzyć potrawy i dzielić się nowymi smakami z najbliższymi. Jednak dopiero gdy ponad 13 lat lat temu otworzyłam restaurację z kuchnią włoską w Poznaniu, poczułam się spełniona.
W ferworze pracy i zgiełku dużego miasta, poszukiwałam stref spokoju i zakochałam się w małej podpoznańskiej miejscowości Puszczykowo. To tutaj, w otoczeniu lasów Wielkopolskiego Parku Narodowego, w pobliżu rzeki Warta znalazłam moje miejsce - zabytkowy drewniany dworzec kolejowy. I tak dawny dworzec stał się moją Restauracją Lokomotywa, którą prowadzę od 2009 roku.

Gotując dla Państwa przywiązuję ogromną wagę do jakości produktów. Chcę, by dania, które tworzę, były PRAWDZIWE: skomponowane z dobrych, ekologicznych, sezonowych i lokalnych produktów o niezwykłych smakach. W poszanowaniu preferencji moich gości, stworzyłam kartę, która proponuje szeroki wybór dań dla wielbicieli najwyższej jakości mięs i ryb a także dla wegetarian, wegan i alergików.
Moja restauracja zachwycała smakoszy, jednak moje ciało źle reagowało na jedzenie. Miałam skoki wagi z dnia na dzień, opuchlizny i permanentny brak energii. Pomimo mojej ogromnej wiedzy kulinarnej, znalazłam się wtedy w ślepej uliczce sama z sobą.
Wtedy na mojej drodze pojawił się niezwykły terapeuta - pani Aneta Budzyńska z Instytutu Nowa Linia W kilka tygodni odmieniła moją rzeczywistość prostymi i jasnymi regułami życia:
- mniej soli, miej cukru a więcej radości,
- mniej węglowodanów, więcej protein a więc więcej energii
- smacznie, wesoło, beztrosko
Nareszcie odpoczęłam, bo wytyczyłam wymarzony cel, a drogę do tego celu doskonale znała pani Aneta. W czasie naszej współpracy pojawiła się, z moich względów zawodowych, konieczność jadania na szybko, jadania w podróży, jadania u znajomych. Tak powstały Słoiki Julity zamykające całą moją pasję zawodu i niezwykłe smaki.
Dziś wiem, że to, jak żyjemy i co jemy, otwiera nam nowy potencjał w marzeniach, uszczęśliwia nas i daje ogromną energię.
Kiedy zaczęłam przygotowywać dla siebie potrawy z pieczonych warzyw i owoców, bez dodatku soli i cukru, odkryłam zupełnie inny smak potraw, bardziej głęboki, prawdziwy, pełen naturalnych aromatów.
Pragnę byście się o tym również sami przekonali.
Największą radość sprawia mi fakt, że wszystkie te smaki zachowały zgodność z zasadami Instytutu Nowa Linia: jesz, piękniejesz i stajesz się zdrowszy.
Dzięki pasteryzowanym Słoikom Julity:
- zjesz zdrowo,
- poznasz nowe smaki,
- poprawisz kondycje
- i ominiesz wielogodzinne, niepotrzebne przebywanie w kuchni: kwintesencja smaku już jest w słoiczku
Zainspirowana Instytutem Nowa Linia i nową linią żywienia, każdego dnia czuję się coraz lepiej i jestem przekonana, że mój aktualny nadmiar energii spożytkuję tworząc nowe smaki, nowe produkty, dostrzegając nowe możliwości.
Julita